Mirca, selo maslinara i umjetnika

Izleti
Mirca ID: BR-TR-138


Gratis

Mirca, selo maslinara i umjetnika

Mirca, selo maslinara i umjetnika

Dobrodošli u Supetar!

Za vrijeme svog Supetarskog boravka, planirajte posjet Mircima. Mirca su malo selo smješteno 3 km zapadno od Supetra, u smjeru Sutivana, na sjevernoj obali otoka Brača, osnovano 1579. godine.

Mirca se odlikuju karakteristično rustikalnim ugođajem malog mediteranskog mjesta. U starim mračnim ulicama pripremaju se izložbe na otvorenom, a mnogi turisti se mogu diviti djelima umjetnika.

Mirca su mjesto s oko 350 stanovnika koji se tradicionalno bave uzgojem voća i vinove loze. U zgradi stare uljare, otvoren je Muzej uljarstva u sklopu projekta nazvanog Mirca, selo maslinara i umjetnika. Riječ je o prvom dalmatinskom muzeju uljarstva i projektu kojim bi se trebale profilirati mikrodestinacije na području grada Supetra kako bi bile prepoznatljive turistima upravo po običajima kojima se mještani bave godinama.

Prekrasne pješčane plaže s hladovinom borova nude istinski mediteranski ugođaj, daleko od buke i vreve modernog života.

Restoran Gumonca, smješten na samom moru, nudi vrhunske i nadaleko poznate dalmatinske specijalitete.

Župna crkva Gospe od Pohoda izgrađena je 1733. g. U unutrašnjosti crkve nalazi se ‘Pieta’, koju je 1783. godine naslikao supetarski slikar Felix Tironi.

Mir naselja i očuvana priroda, te blizina Supetra, glavne trajektne luke otoka Brača, čini Mirca zanimljivom destinacijom za goste koji žele osjetiti autentičnu atmosferu otočkog života.

Vaši domaćini u Sunny&Spacious Supetar Summer Vacation Getaway rado če Vam za svo vrijeme boravka na otoku Braču biti na usluzi u organizaciji slobodnog vremena. Slobodno nam se obratite!

Autor članka:
Apartmani Sunny Vacation Getaway, Supetar