Šest Bračkih deserta koje morate probati

Turistički vodič
Supetar ID: BR-TR-136


Gratis

Šest Bračkih deserta koje morate probati

Šest Bračkih deserta koje morate probati 

Dobrodošli u Supetar!

Za vrijeme svog boravka u Supetru, imate jedinstvenu priliku probati šest Bračkih deserta (i više njih, naravno, ali u ovom pregledu dajemo samo one koje ne biste trebali propustiti)… 

Arancini  - Radi se o slatkišu kojemu jednostavno nećete moći odoljeti. Važno je samo da nabavite domaću naranču jer bez nje nema lijepih i zdravih arancina. 

Budin ili Rožata – Niti jedna proslava ne prolazi bez nje, bez obzira koliko drugih kolača bilo. Ona je kraljica slavljeničkog stola! Sastojcima se ne razlikuje od engleske kreme, tek pomalo omjerima, a sva je njezina tajna u preljevu od karamela.

Hrapoćuša ili ''Dolska torta'' - proglašena je zaštićenim kulturnim dobrom RH! Hrapoćušu, koja se zbog svojih sastojaka još naziva i bračkim slatkim afrodizijakom, jedinstvena je po svom hrapavom i rustikalnom izgledu, a dobila je naziv po lokalnom kamenu “hrapoćuša”, na koji izgledom podsjeća. 

Hrostule - Najbolje su slavne Bračke hrostule! Niti jedna proslava ne prolazi bez njih, jer ne samo da su ukusne, nego i jako lijepo izgledaju. Hroštule su jedan okusom jednostavni, slatki, jedinstveni, hrskavi dalmatinski kulinarski proizvod - tko proba te posebne hrostule osjeća se kao u Raju! 

Paradižet ili “Šnenokrle” - Paradižet je recept poznat diljem svijeta, jednostavna slastica idealna za vruće ljetne dane. Recept se sastoji od samo 4 namirnice koje gotovo uvijek imamo kod kuće. Dostojna je zamjena i za sladoled.

Pršurate ili Fritule – Božić na Braču nije Božić ako nema pršurata. Pršurate su  okrugle delicije posute šećerom, nalikuju malim krafnama. Obično im se dodaje liker, rakija i korica limuna, mogu sadržavati grožđice, a posipaju se šećerom. Mogu se pripremati od dizanog tijesta s kvascem ili gušćeg lijevanog tijesta s praškom za peciva.

Vaši domaćini u Sunny&Spacious Supetar Summer Vacation Getaway rado če Vam za svo vrijeme boravka na otoku Braču biti na usluzi u organizaciji slobodnog vremena. Slobodno nam se obratite!

Autor članka:
Apartmani Sunny Vacation Getaway, Supetar