Uronite u Supetarske dubine

Turistički vodič
Supetar ID: BR-TR-157


Cijene na Upit

Uronite u Supetarske dubine

Uronite u Supetarske dubine

Hrvatska leži na Jadranu, jednoj od najvažnijih mirnih voda u svijetu. Postoji nekoliko razloga za ovu njegovu jedinstvenu značajku, uključujući manji broj onečišćujućih industrija te smjer morskih struja. Gotovo sve neželjene tvari se uklanjaju iz njega same po sebi a nakon toga se filtriraju. Na kraju ostaje kristalno čist Jadran plave površine. Postao je međunarodno poznat po svojoj ljepoti.

Bogat životom, Jadran pruža prekrasan krajolik za podvodne aktivnosti. Uz činjenicu kako su njegove obale Hrvati naselili još u davnom 7. stoljeću, svak će ubrzo shvatiti zašto toliko stranih posjetitelja hrli našem kristalnom Jadranu.  

Mi u Sunny Supetar Vacation Getaway pozivamo vas da uživate u vašem boravku, i zaronite u Supetarske dubine. Vidjet ćete prirodne ljepote otoka i opustiti se plovidbom morem. Brač je idealan za ronjenje. Razvedena obala čini ga jednim od najpoželjnijih područja u Sredozemlju.

Prema nizu godišnjih izvješća Europske agencije za zaštitu okoliša, kakvoća mora za kupanje u Hrvatskoj među najbolje je ocijenjenima na području Europe. Hrvatska je u top tri zemlje u Europi, uz Cipar i Maltu. Kako je kazao Zmajlović, u tijeku je izrada morske strategije do 2020. godine, čije se usvajanje očekuje iduće godine, dok će ove godine biti izrađen akcijski program s konkretnim mjerama za unapređenje morskog okoliša.

– Hrvatska je godinama u samom vrhu u Europi po čistoći mora, na što s pravom možemo biti ponosni. U posljednje četiri sezone kakvoća mora za kupanje bila je izvrsna ili dobra na čak 99 posto točaka mjerenja. Naša je obaveza raditi na tome da takvo stanje očuvamo i da taj potencijal pretvorimo u održivi rast i razvoj, posebice u turizmu.

Ispitivanje kakvoće mora na Jadranu provodi se sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje te Direktivi Europskog parlamenta i Vijeća o upravljanju kakvoćom vode za kupanje, a program provode ovlašteni laboratoriji.

Uz jaki kulinarski identitet, stotine događaja za posjetiti i tisuće stvari koje se mogu raditi, Hrvatska je doista jedna od najvrućih svjetskih turističkih destinacija!

Autor članka:
Apartmani Sunny Vacation Getaway, Supetar